Otthonfelújítás tetőcserével

Kezdje az otthonfelújítást tetőfelújítással!

Egy az ingatlanforgalmazással foglalkozó online konferencián elhangzottak szerint a lakásépítésben jártas szakemberek olyan prognózist vázoltak fel amely szerint  az elkövetkezendő években csökkenésre lehet számítani az európai lakásépítési piacon. A szakemberek becslése szerint ez a csökkenési ütem elérheti akár a 8 százalékot is. Továbbá a nem lakáscélú építkezések is hasonló nagy visszaesést mutatnak, ezen a területen a becsült adat akár 9%-os is lehet.
Az építkezési volumen visszaesése 19 európai országban lett felmérve, és a jelenlegi világjárvány helyzetet alapul véve annak hatása már a 2021-es évre is hasonló negatív eredményt mutat. A rossz hírekkel szemben jó hírnek tűnik, hogy a 2022-es évre már pozitív adatokat remélnek a szakemberek. 2023-ig pedig az előrejelzések azt mutatják, hogy az építési teljesítmény visszatérhet a régi kerékvágásba – vagy akár nagyobb számot is produkálhat, mint a covid járvány előtt.

Magyarországon a kormány 2021-től új támogatást vezet be. Ez az otthonteremtési támogatás néven vált közismertté amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a lakosság érintett része felújításokba kezdjen. Ugyan a támogatásnak megvannak a feltételei, azonban a lakosság azon része, amelyik a feltételekbe nem esik bele, ugyanúgy felújítási lázban ég, ezt már az elmúlt években is megfigyelhettük. Magyarán a lakás és házfelújítás minden évben rengeteg embert érint.

Sokan vannak, akik olyan házakban laknak, amik már régebben épültek. Ezeken a házakon valószínűleg a tetők és tetőszerkezetek is felújításra szorulnak.

Vállalkozásunk a teto-felujitas.com (mint a neve is mutatja) fő tevékenységként ezzel foglalkozik és ezen a területen több évtizedes tapasztalattal rendelkezik. A feladatot képesek vagyunk több ütemben is elvégezni, ami sok esetben kedvezőbb árat jelenthet, mint egy egyidejű komplett tetőcsere. Több, mint ezer lakás, társasház és családi ház tetőjén végeztünk kisebb nagyobb munkálatokat az elmúlt években beleértve az egyszerűbb tetőjavításokat és a komplett tetőcseréket is. Szakmai tapasztalatunk így gyártó és márkafüggetlen, ennek köszönhetően mindig a legoptimálisabb megoldást tudjuk ügyfeleink számára javasolni. 

Tetőfelújításra vagy javításra szinte minden épületnek előbb utóbb szüksége lesz részben az anyagfáradásnak nagyobb részben pedig az időjárási körülményeknek köszönhetően. Egy jól karbantartott tető évekig kiszolgálja a házat és annak lakóit, azonban egy rejtett vagy későn észlelt beázás komoly károkat okozhat. Ezért is érdemes időnként, mint az épület többi elemét a háztetőt is tüzetesen átvizsgálni szakértői szemmel. 

Vállalkozásunk egy tetőfelújítás során első körben a külső héjréteget eltávolítja beleértve a cserepeket, palát vagy komplett tetőlemezeket, majd a fő tartóelemeket átvizsgáljuk, szintezzük annak érdekében, hogy az új kialakítandó héjszerkezet hullámmentes legyen. Ezt követően kezdődhet meg a lécezés és a felület további kialakítása annak függvényében, hogy milyen fedés: cseréplemez, bitumenes zsindely vagy cserép kerül fel a tetőre. Igény szerint ilyenkor utólagos hőszigetelést is ki tudunk alakítani, amellyel csökkenthető a szabadon eltávozó energiamennyiség.

Manapság kisebb-nagyobb javítással a legfőbb szerkezeti elemek megmenthetők így nem kell teljes tetőcserére jóval több költséget rászánni abban az esetben ha egyéb igény nem merül fel vagy nagyobb szerkezeti hiányosság nem állapítható meg a helyszínen.

Ön is tetőfelújítás előtt áll?
Hívjon bennünket bizalommal: +36 30 831 41 80