Új tető készítése

Magyarországon legelterjedtebb tetőfedési anyag továbbra is a cserép leginkább a kerámia cserép. Ugyanakkor a külföldi trendek, új anyagok, technológiák és az tetőfedési anyagok árának változása természetesen kihat a piacra. A hagyományos kerámiacserép mellett elterjedt a hasonló technológiával felszerelhető betoncserép is. Manapság azonban egyre inkább terjedőben van a cserepes lemez és a bitumenes zsindely tetőfedés. Más a helyzet amikor valaki új tetőt épített és más amikor meglévő tetőszerkezet kell felújítani vagy éppen helyette újat készíttetni netán a meglévő héjszerkezete – bontás nélkül – új fedést kialakítani. Itt elsősorban az új tetők kialakítása szerinti szempontokat szerint próbálunk útmutatást adni.

+36 70 738 4818

Milyen szempontok szerint válasszunk tetőfedő anyagot?

Szinte minden ma Magyarországon elérhető tetőfedő anyag mellett lehet érveket és ellenérveket is találni. Vannak olyan területek ahol az építési szabályzat (HÉSZ) előírja a tetőfedési anyag típusát, színét, ott kevesebb a választási lehetőség. Ezt az építészünk tudni fogja.

Mégis hogyan válasszunk tetőcserepet?

Milyen anyagokkal dolgozunk?

+36 70 738 4818

Ezek után melyik tetőfedést válasszuk?

Hozzáértő kivitelező – szakszerelő szerelés – ez a titok!

Mint korábban írtuk mindegyik tetőfedési anyag rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal is. A legjobban elrontani mégis a kivitelezéskor szokták. Elsősorban a nem megfelelő rétegrend kialakításával lehet konstrukciós hibát védeni. Amit javasolni szoktunk, a tető héjszerkezet kialakításának sorrendje:

  • szarufa,
  • deszka borítás,
  • paraáteresztő fólia,
  • ellenléc,
  • szélességben vizmentesitő réteg (egy kb. 4 mm vastag anyag, amely nem engedi az ellenlécet sem érintkezni a fóliával, annak érdekében, hogy még a pára se nedvesítse,
  • 5 (magas) x 8 (széles) cm ellenléc,
  • 4 (magas) * 5 (széles) cm léc,
  • cserépfedés

Keressen minket

Szolgáltatásaink

Keressen minket

Szolgáltatásaink

Magyarország teljes területén ingyenes felméréssel vállalunk ács ás tetőfedési bádogos munkákat, ereszcsatornák építését és javítását. Palatetők bontását vagy palatetők megszüntetését bontás nélkül meglévő palatetőre új tető készítése.